'Cumhuriyet'siz cüzdana savcılardan tepki geldi

Haber Giriş : 30 Mart 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı'nın savcılara kimliklerini, üzerinde 'cumhuriyet savcısı' yerine 'savcı' yazan cüzdanlarla dağıtması tepki çekti

Adalet Bakanlığı'nın hâkim ve savcılara dağıttığı kimlik kartlarının konulduğu deri cüzdanların üzerinde "cumhuriyet" ifadesine yer vermemesi, savcıların tepkisine neden oldu.

Bakanlık, yeni kimlikleri deri bir cüzdan içinde dağıttı. Bakanlığın ambleminin bulunduğu cüzdanın üzerinde "Hâkim ve Savcı Kimlik Cüzdanı" ifadesi yer aldı. Cüzdan üzerinde "cumhuriyet savcısı" yerine sadece "savcı" yazılması tepkilere neden oldu. Savcılar, 4 bin üyesi olan www.adalet.org adlı sitede tepkilerini dile getirdi. Savcıların tepkisi şöyle:
Selim Berber: "Cumhuriyet savcısı unvanını savcılara veren Atatürk'tür. Bu unvanın sürdürülmesi gerekir."
Nihat Yorgancı: "Tek gururumuz unvanımızdı. Üzücü bir durum."
Vahap Güneş: "Ssavcıların unvanları, bütün yasalarda cumhuriyet savcısı olarak yazılıdır. Kimliklerine de bu unvan yazılmalıdır."
Savcı Ali Özgündüz: "Rejim cumhuriyet olmayacaksa, savcı olmanın anlamı da yok."

Sadece cüzdanda
Sanal tepkiye, Ankara Adliyesi ve Yargıtay'da görevli savcılar katılmadı. Savcılar, kimlik kartlarında "cumhuriyet savcısı" ifadesinin yer aldığını, cüzdanlarda bunun bulunup bulunmamasının önemi olmadığını savundular. Savcılar, araç kartlarında da sadece 'savcı' ifadesinin kullanıldığını belirtti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber